torstai 24. syyskuuta 2009

Nimikirjaimet

Tänään on neljäs työpäiväni. Käytännössä varjostan koko ajan mentoriani Michaelia, ja yritän samalla opetella juttuja. Kaikki uudet opiskelijat aloittavat tällä viikolla, joten pääasiassa joudun neuvomaan sisäänkirjautumisasioissa ja tekemään uusia salasanoja. Vanhat opiskelijat palaavat ensi maanantaina, silloin se kiire kuulemma vasta alkaakin.

Salasanat rakentaa joku systeemiin rakennettu randomgeneraattori, eikä niitä voi itse valita tai vaihtaa. Ainoastaan painella nappulaa niin kauan, että saa sellaisen, jonka kehtaa antaa opiskelijalle. Sana muodostuu kuudesta kirjaimesta (yleensä kuusikirjaimisia sanoja) ja kahdesta numerosta. Osa on selkeitä ja helppoja muistaa, mutta toiset taas aiheuttavat kulmakarvojen taukojumppaa. Opiskelijat ovat yleensä ihan tyytyväisiä sellaisiin kuin London75, Caesar12 tai Colour97. Jos salasanaksi osuu Saliva69, Stalin15 tai Racial55, yritän yleensä uudestaan. Tähänastinen suosikkini on ehdottomasti Ashore69. Välillä on kertakaikkisen vaikea pitää pokkaa salasanaa vaihtaessa. Ongelmia muodostaa myös se, etten ihan aina hiffaa, mikä voi olla jonkun toisen mielestä tyhmää ja loukkaavaa. En ainakaan, jos en tiedä opiskelijan taustaa tai en kiireessä ehdi ajatella mokomia.

Tässä yliopistossa opiskelee ihmisiä kaikkialta maailmasta. Eri kansallisuuksiin, kieliin ja aksentteihin törmää minuutin välein. Tuntuu hassulta, että kaikilla on vaikeuksia mun nimeni kanssa, kun on päivittäin käsittelee sellaisten henkilöiden kortteja, joiden nimi on vaikka Swahomililu Oragawalu tai Karamia Honey Awundzugu. Esimerkit elävästä elämästä. Äsken autoin jotain Tiinaa, joka on ensimmäinen tapaamani suomalainen täällä. Se oli hauskaa, vaikka olikin vaikeuksia kääntää aivot englannista suomeksi niin nopeasti.

3 kommenttia:

  1. Ashore69? Is that like ocean porn? Oh my gosh, you're so wet.

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo kielen vaihtaminen oli ajoittain tosi haastavaa! Ruotsissa Iinan kanssa usein unohdettiin vaihtaa kieli suomeksi, vaikka muu seurue olisi haihtunut ja meitä olis jäljellä enää me kaksi suomalaista. Sit tuntu aina hölmöltä, kun tajus puhuvansa englantia.

    VastaaPoista
  3. Maija:
    Se ei näytä niin pahalta kirjoitettuna, mutta yritäpä lausua jollekin hieman heikompaa englantia puhuvalle tyypille, että "You're password is..." Silloin se kuulostaa muutenkin pornolta kuin merinäkökulmasta...

    Riikka:
    Joo, ja olen alkanut myös hallusinoida. Olin yksi päivä ihan varma, että yksi tummaihoinen nainen sanoi bussissa pienelle afrotukkaiselle tytölle selvällä suomen kielellä, että me jäädään sit seuraavalla. Epäilen, että se ei ollut totta, koska sen jälkeen keskustelu jatkui ihan jollain muulla kielellä.

    VastaaPoista