perjantai 4. joulukuuta 2009

"Mulla oli ihan turvallinen olo, mullahan oli hame päällä"

"No, ainakin sä voit kirjoittaa tästä sun blogiin: 'Eilen poikaystäväni vei minut homobaariin'. Vaikka sä tämän pubin kyllä oikeastaan valitsit."

'Vein eilen poikaystäväni homobaariin' tuntuu kyllä vielä hienommalta aloituslauseelta. Puolustaudun sillä, että valitsin sen pubin ihan summanmutikassa. Ulkona oli kylmä, tahdoimme istua johonkin, ja se nyt sattui kohdalle. Tajusin vasta siinä vaiheessa, kun kiipesin korkealle tuolille istumaan ja katseeni osui seinällä olevaan piirrokseen. Hetkinen, ajattelin, ja skannasin lähiympäristön. Kyllä. Siellä oli pelkkiä miehiä. Ne katselivat minua vähän hassusti. Seinällä olevalla plasmanäytöllä pyöri viikko-ohjelma (fetissiklubi perjantaisin) ja alareunassa huomautettiin, että tämä on homobaari, please respect it. Rupesin pohtimaan, onko epäkunnioittavaa edes tulla sellaiseen paikkaan hame päällä. Mutta ei minua yhtään kiinnosta, ovatko ne nyt sitten homoja vai heteroita iltakaljalla, eikö se ole ihan tarpeeksi tasa-arvoista?

Eikä se ollut mikään trendihomobaari vaan kunnon pubi, jossa oli vain keski-ikäisiä, karvaisia miehiä. Sellaiset ovat aina hyviä paikkoja käydä heiluttelemassa jalkoja korkealla tuolilla istuen ja juomassa kokista. Saapahan olla rauhassa. Kun lähdimme sieltä, nauratti sen verran, että menimme vapaaehtoisesti Starbucksiin saamaan vastakohtahoitoa.

Yksi asia kyllä jäi vähän harmittamaan: olimme liikkeellä vääränä päivänä. Olisin ehdottomasti halunnut nähdä lauantain partaillan.

1 kommentti: